•  

  »ACH MEIN HERZLIEBES JESULEIN« – BAROKMUSIK…

  Hollandske Ensemble La Violetta er “Tidlig Musik” ensemble med en af Europas ledende gambespiller Paulina van Laarhoven i spidsen. Til La Violetta har hun nøje udvalgt sine yndlingsmusikere – herunder den danske sopran Anna Maria Wierød (Sonnings Talentpris 2015).

  Ved festivalen i Viborg har La Violetta sammensat et smukt program “Ach mein herzliebes Jesulein” med nogle af de bedste tyske barokkomponister, hvor der fortælles om Guds kærlighed og omsorg for menneskene på jorden.

  En rød tråd i ensemblets koncerter og cd’er er den interagerende leg mellem gambestrenge og menneskestemmen, som snor sig om hinanden, så man knap ved, hvor den ene begynder, og den anden ender. En sensuel sammensmeltning af lyd og funktioner.

  Den ledende gambist Paulina van Laarhoven har spillet med de fleste af vor tids bedste barokorkestre: L’arpeggiata, Cantus Köln, The Harp Consort, Huelgas Ensemble, Pantagruel, The Ricercar Consort, La Sfera (medstifter) og mange flere. Hun har i sin lange karriere optrådt prominente steder i hele verden.

  Paulina traf i 2010 beslutningen om at danne sit eget ensemble med et nøje udvalg af sine yndlingsmusikere, herunder Anna Maria Wierød, sopran. Hun er uddannet fra solistklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium, samt på barokskoler i Bremen og Basel, og hun modtog Sonnings Talentpris 2015. Blandt musikerne er Joshua Cheatham, gambe, som spiller med Concerto Copenhagen, Karl Nyhlin, lut, som spiller med Kungliga Operan Sverige og Concerto Copenhagen.

  Ensemblets debut-CD »Io so Ferito« og opfølgeren »Pulchra es« er blevet spillet jævnligt på hollandske og tyske radiokanaler, og er flot modtaget i pressen.

  Ensemblet har trods sin unge alder allerede optrådt i store dele af Europa (bl.a. Prague Early Music Festival) og Mexico og har sin 3. CD i støbeskeen.

  På Viborg Internationale Kirkemusik Festival optræder La Violetta med 4 gamber, 2 lutter, baroktrombone og sopran i programmet: »Jesulein Süss« der præsenterer nogle af de bedste tyske barokkomponister.

  Ensemblet
  Paulina van Laarhoven, gambe & musikalsk leder
  Joshua Cheatham, gambe
  Salomé Gasselin gambe
  Heidi Groeger gambe
  Karl Nyhlin, lut
  Simen Van Mechelen, baroktrombone
  Søren Leupold, theorpe
  Anna Maria Wierød, sopran


  Entré 100 kr. / u. 25 år 50 kr.